LANDELIJKE POLITICI OPENEN AANVAL OP LOKALE POLITIEK

OPA: Wat een Haagse show tegen lokale partijen!

Er vindt onderzoek plaats naar lokale partijen. De landelijke overheid heeft diverse universiteiten de opdracht gegeven dit te onderzoeken. Met de laatste verkiezingen kregen lokale partijen gezamenlijk 28 procent van de stemmen; daarmee waren ze samen de grootste in ons land.
Terecht constateerden de onderzoekers al dat er verschillen zijn tussen lokale partijen.

Minister Ollongren heeft een onderzoek ingesteld naar lokale partijen, vooral waar zij giften vandaan zouden krijgen. Allemaal ingegeven door de ‘succesvolle’ inval bij onze collega’s in Den Haag. Daar zou de boel niet in de haak zijn. OPA wacht het gerechtelijk onderzoek daarin af, wel zo netjes.

De Haagse politiek niet. De regering onder Rutte, VVD’er die zich uitdrukkelijk tegen lokale partijen heeft uitgesproken, probeert door financiële controle invloed op de lokale partijen te krijgen.

OPA moet er allemaal een beetje om lachen: de gedachte dat partijen giften krijgen van meer dan 4500 euro is bijzonder en zet ambtenaren nodeloos aan het werk. OPA betaalt zijn campagnes zelf. Gewoon omdat raadsleden een bedrag aan de partij afstaan.

Ondertussen krijgen de lokale partijen nog steeds geen subsidie. Van OPA hoeft dat ook niet, maar wij willen wel gelijk behandeld worden met landelijke partijen als het om subsidie gaat. Onlangs is de subsidie aan landelijke partijen zelfs verhoogd, omdat het aantal leden terugloopt en ze dus minder inkomsten hebben...

Klap op de vuurpijl was gisteren. De Haagse partijen willen dat gemeenteraden ook tussentijdse verkiezingen kunnen houden. Dus vaker in de vier jaar.
Als je meerdere keren in de vier jaar verkiezingscampagnes moet betalen is dat voor lokalo’s natuurlijk niet te doen!
Zou het Den Haag daar om te doen zijn? Voor de Haagse partijen is dit geen probleem ... die zitten immers aan het subsidie-infuus.

28 procent stemt lokaal in Nederland en de Haagse stolp vindt deze groei vreselijk.

OPA gaat gewoon onafhankelijk door.