Het is een heerlijke zomer!

Een flink aantal Alkmaarders zullen dit verhaal niet kunnen lezen omdat zij lekker met vakantie zijn. Maar de kaaskoppen die thuisgebleven zijn, maken ook in Alkmaar een heerlijke zomer mee. ‘Soms is het zodanig warm, dat het heerlijk is om onder een boom te zitten, en dan lekker te dromen, aldus Victor Kloos, fractieleider van OPA’.

OPA is voorstander van meer groen in de stad. In ons verkiezingsprogramma staat: ‘1 miljoen extra voor groen’. Wij vinden een stad gewoon mooier wanneer die groener is en de afgelopen jaren heeft OPA ook geïnvesteerd in groen in de stad. Want een groene stad is een gezonde stad, een veiliger stad en ook economisch belangrijk. Huizen in groene wijken hebben meer waarde dan huizen in wijken zonder groen.

Volgens OPA moet je groen altijd doen. Daar dromen wij van. En wat blijkt? Het wordt steeds duidelijker dat bomen planten goed is voor het Klimaat.
‘Steeds meer wetenschappers bevestigen dat het planten van bomen leidt tot schonere lucht en minder CO2. En daarmee tot een veel simpeler oplossing voor het klimaatvraagstuk’, aldus Kloos.

OPA vindt dat dit punt onderbelicht wordt door de stadsregering van Groen Links tot en met VVD. Hier wordt alleen de Haagse agenda gepredikt.

‘Van ‘t gas af’, zo snel mogelijk, dure warmtepompen aanschaffen, geen vlees meer eten, en ga zo maar door. Terwijl over praktische oplossingen niet gesproken mag worden zoals ja, het planten van bomen. Dat kun je als gemeente zelf regelen. Kloos: ‘Investeren in groen kan heel rendabel zijn, dat zou zeker GroenLinks moeten aanspreken. Jammer dat het zo oorverdovend stil blijft van die kant, als het om praktische, oplossingen gaat’.

OPA zegt: Hup! Aan de slag met die groene vingers!

Column