EK Wielrennen 2019; het zal een spannende wedstrijd worden!

De Onafhankelijke Partij Alkmaar heeft in februari van dit jaar niet ingestemd met de EK Wielrennen: niet omdat evenementen niet leuk zijn, maar OPA vindt het gewoon te duur. 1 miljoen Alkmaars geld erin steken gaat OPA te ver. Daarvoor kan je een heleboel andere mooie dingen doen.

De landelijke sportraad is niet positief over het evenement. Cijfer 4,7.
Zo vond zij de kwaliteit van de side-events niet voldoende, onderzoek naar maatschappelijk draagvlak ontbrak en de begroting van totaal 1,7 miljoen steunt voor 93 procent op overheidsgeld. Aldus de landelijke sportraad.

OPA heeft aan het college vragen gesteld over de financiën en over de informatievoorziening aan ondernemers in binnenstad. Bij OPA komen signalen binnen dat ondernemers niet voldoende geïnformeerd zouden zijn. Antwoord van het college was helder: ‘de ondernemers zijn zeer goed geïnformeerd’. Over de financiën kreeg OPA via de krant antwoord: ‘de begroting is sluitend’.
De burgemeester en daarna de woordvoerder hebben dat bevestigd zonder daarbij te vermelden waar de bedragen vandaan komen. ‘Wij hebben die informatie opgevraagd, want wij willen er echt zeker van kunnen zijn dat de Alkmaarse belastingbetaler niet nog meer dan dat miljoen moet bijdragen’, aldus fractieleider Victor Kloos.

En nu maakt Alkmaar zich op voor het EK-wielrennen 2019 Hoewel wij zelf dus geen voorstander van dit dure evenement zijn, hopen wij dat u ervan kunt genieten. Wij gaan ervan uit dat de ondernemers, ook in de binnenstad, hun werk kunnen blijven doen en juist meer klanten krijgen. Het zou leuk zijn als zij juist een graantje mee kunnen pikken.
Kloos: ‘Na het EK spreken we elkaar weer.
Of het gaaf is geweest, hoe de ondernemers en bewoners binnenstad het hebben ervaren en natuurlijk over de centjes’.Column