ALKMAAR ❤️ BLOEMEN!

Vorige week heeft OPA wederom aan de bel getrokken bij de gemeente:
Hoe staat met het Bloemenplan?

We zouden in juli antwoord krijgen, de raad is ondertussen met vakantie en het antwoord is er niet. Alkmaarse ondernemers en vertegenwoordigers van bewoners hebben een tijdje terug een plan bij de gemeente ingediend om te investeren in de stad. ‘Op termijn zou het Victoriepark, de Singel en wellicht ook de Oosterhout opgefleurd worden met bloemen’, aldus Victor Kloos. Fijn voor de Alkmaarders, maar ook om de stad iets speciaals te geven waardoor er meer bezoekers komen.

Al vaak heeft OPA de stadsregering van VVD t/m GroenLinks gevraagd om dit plan te omarmen. Dus ook deze week weer. De fractie verwacht een daadkrachtig antwoord.

Het Bloemenplan staat in het verkiezingsprogramma van OPA. Natuurlijk houdt OPA van bloemen, het plan is zeer oké voor de economie van onze gemeente en we verwachten dat veel Alkmaarders het leuk vinden. Om van te genieten maar voor sommigen ook om hun groene vingers in te zetten en mee te werken aan dit plan.

OPA vindt samenwerking tussen ondernemers en gemeente van groot belang. Als de ondernemers het draagvlak aan kunnen tonen, is OPA voorstander van een ondernemersfonds. Kloos: ‘ondernemers halen dan geld op om te investeren in de stad’.
OPA zal in de vakantie niet stil zitten. OPA werkt aan een plan voor verdere vergroening van het centrum. ‘Winkelen in een groene omgeving is leuk en eigenlijk is het centrum van iedereen’, aldus fractievoorzitter Kloos.

En voor de Alkmaarders die op vakantie gaan;

Een fijne vakantie!Column