ANJO's BLOG: REGELGEKTE

Vorige week werd de Algemene Plaatselijke Verordening ( APV) vastgesteld in de gemeenteraad. In die verordening staat alles wat je NIET mag in Alkmaar. Soms zinnig, vaak ook onzinnig of onbegrijpelijk.
Nieuw in de APV is zijn regels over waar je je fiets mag neerzetten. Nou heb ik best wat jaartjes op school gezeten, maar na 6 keer doorlezen begrijp ik het nog steeds niet. En dat komt niet alleen door foute zinsconstructies...
Daarom vraag ik u hier maar om hulp. Misschien dat iemand kan uitleggen wat hier nu wordt bedoeld. En waar je je fiets nou wel of niet neer mag zetten.

Komt 'ie:

“1. Het is verboden fietsen of bromfietsen buiten de daarvoor bestemde parkeervoorzieningen onbeheerd te laten staan op een door het college in het belang van het uiterlijk aanzien van de gemeente, ter voorkoming of opheffing van overlast, dan wel ter voorkoming van schade aan de openbare gezondheid aangewezen wegen of weggedeelten.

2. Het is verboden fietsen of bromfietsen te laten staan in de daarvoor bestemde parkeervoorzieningen op een door het college aangewezen wegen of weggedeelten, langer dan een door het college te bepalen periode.

3. Het is verboden fietsen of bromfietsen zonder wezenlijke tijdsonderbreking te laten staan op een door het college aangewezen weg of weggedeelten, langer dan een door het college te bepalen periode.”Begrijpt u?Ik niet.
Gelukkig hebben we de auto nog...