OP DE KOFFIE MET: CORINE VAN DEN BRINK

Blij met scharrelondermers Anjo ging op de koffie bij Corine van den Brink, oud raadslid van OPA. Zij kwam met het idee en met de motie ‘Scharrelondernemers’ om mensen met een bijstandsuitkering de kans te geven een eigen bedrijf te starten zonder de regeldwang van die bijstandswet. Corine was vorige week bij de start van Coöperatie Lichtpunt aan de Kanaaldijk. Daar krijgen die ondernemers nu een kans.

Corine: ‘Het zag er anders uit dan ik had verwacht, alle ondernemers hadden hun eigen kamertje en het was heel divers, wat ze allemaal deden. Catering, meubelmaker en nog veel meer. Bijzonder om dat mee te maken. Zoals Timothy, een op het oog verlegen man, maar met een geweldig passie voor Surinaams en Caribisch koken. Ben je eenmaal aan de praat, dan houdt het niet op’.
Ook meubelpimper Roelie is heel trots op haar bedrijfje. Oude meubels opknappen is echt haar ding. Heel mooi is ook dat de ondernemers de vleugel waarin zij nu werken helemaal zelf hebben opgeknapt.

Corine is erg blij dat het nieuwe college haar plan heeft uitgevoerd. Want het helpt mensen echt. Het maakte veel indruk op haar toen een van de ondernemers tegen haar zei: ‘ Ik ben zo blij dat ik nu iets MAG doen’. Niet meer vastzitten in die uitkering, waar je alsmaar MOET, maar ruimte krijgen. De ondernemers houden nog een tijd hun uitkering, maar inmiddels zijn er al twee ‘uitgestroomd’, zoals dat in beleidstaal heet. Die zijn dus nu gewoon aan het werk.

Corine: ‘Zo zie je toch maar dat ruimte geven en kansen bieden veel gelukkiger maakt dan bureaucratie en regeldwang’.

Lees meer op https://lichtpunt.team of https://www.alkmaarcentraal.nl/…/60034091-opening-sociale-c…

Column