OPA'S NIEUWJAARSBIJEENKOMST

De eerste raadsvergadering van 2019 zit er alweer op. En gelukkig is de maand januari ook alweer op zijn einde. Het is een heerlijk vooruitzicht dat we langzaam richting de lente gaan!

Nog net voor het einde van de maand hadden wij voor de vrienden van OPA een nieuwjaarsbijeenkomst in het buurthuis Oud Overdie. Een belangrijke bijeenkomst om met onze achterban interactief te brainstormen over de toekomst van Alkmaar en OPA.

Onderwerpen zoals het klimaat, veiligheid, economie en huisvesting werden besproken. Onze achterban gaf aan graag te zien dat er in Alkmaar meer betaalbare woningen worden gebouwd. Met name voor middeninkomens. Maar ook dat starters en jonge gezinnen een kans krijgen op de woningmarkt, als het voor oudere bewoners meer mogelijk wordt om door te stromen naar een kleinere woning.

Wat betreft het klimaatbeleid kwam naar voren dat een deel zelf creatieve oplossingen wil zoeken en niet te veel betutteling wil vanuit de overheid. Aan de andere kant waren er ook geluiden van mensen die graag meer informatie willen over subsidie voor alternatieve mogelijkheden.

Ook werd de vraag gesteld hoe de achterban OPA zou omschrijven met enkele steekwoorden. Deelnemers zien OPA onder meer als: 'betrouwbaar', een 'duidelijke' en 'open' partij. Dat is toch een mooi compliment! Het was een zeer leuke en leerzame bijeenkomst. Wij van OPA zijn ontzettend blij met de input die jullie ons geven

Column