OP DE KOFFIE MET ... Anjo

OPA kreeg een brief. Die begon als volgt: ‘Nu ga ik iets doen wat ik mijn hele leven nog nooit gedaan heb. Ik ga reageren op uw stukje in de krant en een idee opperen, waar ik al heel lang over denk’....

De brief was van mevrouw van Wely-Kramer. Ik zoek contact met haar en ben welkom op de koffie.
Ze woont aan de Heilooërdijk, tegenover het voetbalveld, waar zij dagelijks de jeugd veel gebruik van ziet maken. ‘Dat is een leuk gezicht. Het veld wordt ook keurig bijgehouden, niets dan lof. Er is ook een zandbak en een skatebaan, waar nog wel wat aan gedaan moet worden.
Veel ouders, opa’s en oma’s met kleinkinderen hebben het daar naar hun zin’. Ze heeft een idee om de plek nog beter te maken. Zou het mogelijk zijn om op die plek ook voor ouderen beweegtoestellen te plaatsen? ‘ Een leuke aanvulling op een wandeling, mogelijkheid om elkaar te ontmoeten en het houdt ook de ouderen gezond.’

Ik ben het met haar eens: ook in Alkmaar Zuid wonen steeds meer ouderen en ook voor hen is naar buiten gaan en voldoende bewegen gezond en prettig. OPA gaat aan het college vragen dit mogelijk te maken. In Alkmaar Noord komt al wat, dan moet het in Zuid ook kunnen, toch...?

Heeft u ook een idee voor uw eigen straat of buurt? Laat het ons weten. Mail naar anjo@opa-alkmaar.nl of stuur mij een berichtje via Facebook.

Anjo Van de Ven.