Schrijf je in voor de OPA nieuwsbrief!

U kunt zich nu inschrijven voor de OPA Nieuwsbrief; over allerlei opmerkelijke politieke ontwikkelingen in Alkmaar. We hebben een selectie gemaakt van grote en kleine nieuwtjes, meer kunt u altijd vinden op onze website, Facebook, of Twitter. Met deze nieuwsbrief geeft OPA hopelijk een extra impuls aan het politieke debat in onze prachtstad Alkmaar!
 

Schrijf nu in voor onze nieuwsbrief

* indicates required

Selecteer hoe u benaderd wilt worden door Onafhankelijke Partij Alkmaar:

U kunt zich op elk moment uitschrijven door op de link onder in de e-mail te klikken. Bezoek onze website voor informatie over ons privacybeleid.

Wij gebruiken Mailchimp als ons marketing platform. Door hieronder te klikken om in te schrijven, geeft u toestemming om uw informatie door te sturen aan Mailchimp ter verwerking. Lees meer over het Mailchimp privacybeleid.

 


Nieuwsbrief Onafhankelijke Partij Alkmaar

nieuws uit de Alkmaarse politiek van de afgelopen tijd...

Dit is de eerste van onze periodieke nieuwsbrief over allerlei opmerkelijke politieke ontwikkelingen in Alkmaar. We hebben een selectie gemaakt van grote en kleine nieuwtjes, meer kunt u altijd vinden op onze website, Facebook, of Twitter.
Met deze nieuwsbrief geeft
OPA hopelijk een extra impuls aan het politieke debat in onze prachtstad Alkmaar!

In zijn column geeft fractievoorzitter Victor Kloos commentaar op de begroting.
Lees meer...

PROGRAMMA BEGROTING
Een belangrijk jaarlijks moment in de gemeenteraad is de behandeling van de begroting voor de komende jaren. Een begroting bestaat uit plussen en minnen, dat is logisch. Het standpunt van de Onafhankelijke Partij Alkmaar over de begroting is in evenwicht.

Plus: OPA vindt het positief dat de lasten van de burgers niet worden verhoogd, het aantal ambtenaren niet wordt uitgebreid, er extra inspecteurs toezicht worden aangesteld, dat het Eurokaartje blijft en dat ook ons Stoeptegeloffensief (tegels goedleggen om te voorkomen dat iemand valt) wordt gehandhaafd.
Min: Minder aandacht voor camerabewaking, wéér een visie op Overstad maken, dat zou dan de 6e zijn in 20 jaar tijd, nauwelijks vaart in de ontwikkeling van woningbouw en de Kanaaloevers (‘Ga aan de slag’, zegt OPA), meer bureaucratie in de zorg, geen impuls voor groen in Alkmaar en het poppodium wordt geen bestaanszekerheid geboden.
Tip ook aan wethouders: Wees meer toegankelijk voor burgers en bedrijven. OPA hoort dat het bijzonder moeilijk is om jullie te bereiken. Pak kansen zoals plannen die door ondernemers en bewoners worden gepresenteerd, zie het als goud dat Alkmaarders zo actief zijn. Wees niet naar binnen gericht met oeverloze visies, brainstormsessies, onderzoeken en ander papierwerk. Ga naar buiten; aan de slag met de Alkmaarders. Minder praten, meer doen. Alkmaar is het waard!
 

GROTE KERK 500 JAAR; FEEST DANKZIJ SAMENWERKING GEMEENTE & ONDERNEMERS!

De Klim naar de Hemel was subliem. Mogelijk gemaakt door voormalig wethouder Anjo van de Ven en geweldig georganiseerd en uitgevoerd door Alkmaarse ondernemers. OPA bedankt deze ondernemers en de vrijwilligers voor hun topprestatie. Het theaterspektakel over de slag om Alkmaar was eveneens subliem. Dit spektakel werd mogelijk gemaakt door een aanvullende subsidie vanuit de portefeuille van voormalig wethouder Kloos. Karavaan en Doss Event Support leverden geweldig werk.
OPA de Alkmaarders hebben genoten.

 

Denk mee over onze mooie gemeente en wordt vriend van OPA!
Meld je aan via leden@opa-alkmaar.nl

 
NIEUWS

GEMEENTELIJKE FUSIE

Dit college stuurde een brief naar Heerhugowaard en Langedijk met de strekking “Alkmaar heeft de trouwringen klaar liggen, kunnen we praten over de datum voor de huwelijkse ceremonie”. Nogal typisch om dat te doen in de “verlovingstijd van HHW en Langedijk".
Wat OPA zich afvraagt is: hoe staan de Alkmaarse burgers hier in? Vinden de Alkmaarders dat de politiek dit maar gewoon moet kunnen beslissen tussen twee gemeenteraads-verkiezingen door of willen
de burgers hierin een stem hebben.
OPA stuurde een open brief aan Bert Blase van Code Oranje. Lees verder...

 
WONEN IN ALKMAAR
Alle seinen staan op rood voor de woningmarkt in Noord-Kennemerland, aldus Leygraaf Makelaars. OPA spoort het college aan om tempo te maken met de projecten Kanaaloever, Bazaar op Overstad en herontwikkeling van het industrieterrein Oudorp.
 
RECREATIE IN ALKMAAR
OPA heeft zich in de raad bij het onderwerp “verblijfsrecreatie” sterk gemaakt voor het recht van Alkmaar om zelf te beslissen over bijvoorbeeld een initiatief voor een nieuw hotel in onze stad. De regio informeren vindt OPA prima, maar we willen als Alkmaar wel zelf besluiten. Een amendement van deze strekking werd mede door OPA ingediend en door de raad aangenomen.
 

BRUISEND ALKMAAR
OPA stemde al een van de weinigen partijen tegen een motie voor het invoeren van stilteweekenden in de winter. Deze motie was je reinste flauwekul. Er zijn geen evenementen met geluid in de winter. En er is ook niet om gevraagd door de evenementen-klankbordgroep van burgers en ondernemers. OPA blijft bruisend!

 

BEREIKBAARHEID
OPA maakt zich grote zorgen over de bereikbaarheid via de oostelijke kant van Alkmaar. Het begint op een soap- opera te lijken en de ondernemers zijn de pineut. Stevige Alkmaarse actie richting provincie is geboden!

 
GASTVRIJE BINNENSTAD
OPA stelde raadsvragen over taxi’s, die de klanten niet mogen ophalen in de binnenstad. Een al lang lopende toezegging is nog steeds niet ingevuld. Dit terwijl het camerasysteem in de stad e.e.a. al lang mogelijk maakt. Bezoekers en (oudere) bewoners hebben hier last van en wachten op een oplossing vanuit de gemeente
Lees verder...
 
ALKMAARDERS AAN ZET
OPA heeft de brief van Alkmaarse ondernemers, met daarin 7 punten, op de agenda van de commissie gezet. Belangrijk punt is het in te stellen ondernemersfonds te financieren uit een opslag OZB voor de bedrijven, waarbij de opbrengst volledig wordt beheerd en besteed door de bedrijven. OPA heeft aangedrongen op tempo maken met de voorstellen van de ondernemers. Lees meer...

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Op 25 mei 2018 werd deze verordening van kracht.
Voordat OPA start met de nieuwsbrief wordt het volgende met u afgesproken:
OPA bewaart de email-adressen van hen die de nieuwsbrieven ontvangen zorgvuldig en zorgt er voor dat het mailbestand niet toegankelijk is voor derden; OPA stelt de email-adressen nooit beschikbaar en verkoopt deze nimmer aan derden; OPA toont bij verzending van de nieuwsbrief enkel het mailadres van de geadresseerde, dus niet de mailadressen van anderen; OPA effectueert uitschrijving op de nieuwsbrief onmiddellijk. Wij hopen natuurlijk dat u onze nieuwsbrieven op prijs zal stellen, maar mocht dit niet zo zijn dan kunt u zich onderaan de mail via een simpele muisklik uitschrijven.

Vriendelijke groet van de OPA-fractie in Alkmaar.
 
pas uw voorkeuren aan of uitschrijven.