Victor’s blog: NA 100 DAGEN NOG STEEDS GEEN VISIE VAN DE NIEUWE COALITIE

Volgende week vrijdag is het 100 dagen vanaf de aantreding van het nieuwe college van Alkmaar. Hieraan gingen vele weken van onderhandelingen vooraf. 12 pagina’s met de titel “Alkmaar aan zet” was het magere resultaat dat VVD, GL, PvdA, CDA en D’66 konden presenteren.

Nu na 100 dagen constateert OPA dat er nog steeds geen enkele formulering van welk nieuw beleid dan ook ligt. Het nieuwe college gedraagt zich als oppassers op de gemeentewinkel. Zo te zien moeten de burgers en de raad wachten tot de begrotingsbehandeling in november om enig inzicht te krijgen in de koers van dit college.

Victor Kloos: “Tja, dat krijg je als je alle verschillen tussen links en rechts onder het tapijt schuift. Dan leg je de problemen neer bij de Alkmaarders, zo van: u mag het zeggen en wat luisteren we toch weer goed. Voor VVD kiezers lijkt me dit een hele aparte ervaring.”

OPA wil weten of de belastingen nu wel of niet omhoog gaan? Of het ondernemersfonds er komt i.p.v. de huidige reclameheffing? Zo nee, wil het bestuur van Alkmaar Marketing dan wel verder? Of het aantal ambtenaren weer gaat toenemen door de forse linkse inbreng in het college? En blijft Zwarte Piet (ja, dé Piet wel) in Alkmaar? Welke woningbouwprojecten met elan worden aangepakt?

Elke nieuwe club krijgt van OPA bij de start het voordeel van de twijfel, maar niet oneindig. Dus: liberalen, vegetariërs, mannenbroeders, knuffelaars en proces liberalen kom op met uw plannen! OPA laat voor de zekerheid alvast de messen slijpen bij Postma en Postma.