Alkmaar aan zet? Nou, niet bij de Zonkantflat

De bewoners van de Zonkantflat hebben een aantal jaren geleden zelf, als bewonersinitiatief, een gezellig speelplekje gemaakt van een onveilige hangplek. Met een beetje hulp en geld van de gemeente. Elke dag genieten daar veel moeders en kinderen van wat beweging voor de kids en gezelligheid met elkaar. Zo’n plekje heeft natuurlijk ook onderhoud nodig. Dat doen ze ook zelf, maar dat kost een beetje geld. 350 euro per jaar, voor wat materiaal. De actieve bewonerscommissie- met zeer weinig geld- kan daarvoor 100 euro bijdragen. De andere 250 euro vragen ze aan de gemeente. Maar die geeft niet thuis.

Volgens de gemeente moest er nu eerst een bezwaar ingediend worden. Op 19 juni kreeg ik daarover een mail van de bewonerscommissie. Dus vroeg ik aan de gemeente of hier nou echt geen mouw aan te passen was? Waarom een dure bezwaarprocedure, a ls je het met een beetje meedenken ook anders op kunt lossen? Ze worden er moedeloos van, daar bij de Zonkantflat. Tot nu toe niets gehoord. Dan gaan we maar ‘politieke’ vragen stellen, terwijl gezond verstand hier het beste is en zou getuigen van respect voor de leefwereld van mensen. Help mensen het zelf te doen! Stop moedeloos makende bureaucratie.

Ik mag toch hopen dat we met deze nieuwe stadsregering met het motto ‘Alkmaar aan zet’ nog wel een vriendelijke en behulpzame gemeente blijven. Het gaat OPA en mij erg aan het hart als wij deze lieve mensen, die heel erg hun best doen voor hun flat, niet zouden kunnen helpen.
Wordt vervolgd.

Column