Victors blog: Daarom OPA

In het Noord Hollands Dagblad van afgelopen zaterdag stond een uitgebreid artikel waarin werd gesteld dat de gemeenteraadsverkiezingen een tweestrijd zouden worden tussen OPA en de VVD. OPA is momenteel de grootste partij in de gemeente Alkmaar en het is belangrijk om dat te blijven. Waarom?

Omdat dan het Alkmaarse geluid het sterkst wordt verwoord in een coalitieakkoord, een afspraak tussen regerende partijen. De grootste partij heeft immers de grootste invloed op die nieuwe coalitie. OPA heeft dat de afgelopen jaren met verve en goede resultaten gedaan. Juist omdat OPA de grootste is, kunnen wij sterk staan in een coalitie met de andere, landelijke, partijen.

Of kies je voor de Haagse Fratsen? De landelijke partijen trommelen ineens heel veel Haagse kopstukken op om in Alkmaar campagne te voeren. Maar het gaat hier toch helemaal niet om Asscher, Pechtold, Buma, of Mark Rutte? Het gaat niet om Den Haag, het gaat om Alkmaar! Uw stad, waar u trots op bent, uw buurt, uw winkelcentrum, of de speelplek voor uw kinderen. Voor deze belangrijke zaken heb je echt geen Haagse ideologie nodig. Er bestaan immers geen socialistische stoeptegels of liberale lantaarnpalen. OPA houdt van praktische politiek en voert campagne op eigen kracht, met eigen geld en met eigen enthousiaste Alkmaarders.

Natuurlijk zijn er ook andere lokale partijen.
Ik heb respect voor mensen die weer een nieuwe partij oprichten en zich willen inzetten voor onze stad. Er is wel een maar...
Als je Haagse fratsen écht wilt voorkomen, kies dan niet voor lokale versplintering, en houdt OPA de grootste partij. Dat is de beste garantie voor een krachtig Alkmaars geluid. En we hebben de afgelopen zeven jaar wel laten zien dat we een stad kunnen besturen.

Stem daarom OPA, lijst 1.

Column