Victors blog: Geen Haagse fratsen, stem voor Alkmaar!

De aftrap van de debatten voor de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam werd ingeluid door de landelijke kopstukken. Pechtold, Buma, Baudet, Asscher en Klaver hadden het hoogste woord.


 Waarom voeren de lijsttrekkers van de partijen daar in de gemeenteraad zelf niet het woord? De VVD deed bijvoorbeeld niet mee aan het debat omdat Rutte niet aanwezig kon zijn ... omgekeerde wereld. Een VVD- er uit Amsterdam had dat toch kunnen doen? Ik begrijp daar niets van. Heeft u wel eens van socialistische stoeptegels of liberale lantaarnpalen gehoord? Nee, natuurlijk niet. OPA zegt ook nadrukkelijk dat deze niet bestaan, om daar maar mee aan te geven dat je geen ideologie hoeft te hebben om een stad te besturen. Je moet wel visie op Alkmaar hebben en die dan vooral gewoon praktisch willen uitvoeren met inwoners. Vorige verkiezingen gaven wij bijvoorbeeld aan 250.000 euro extra in te zetten voor cameratoezicht, 1 miljoen extra voor de zorg en de belastingen niet te verhogen. Dat hebben we waargemaakt. Dat zijn zaken die OPA praktisch heeft gerealiseerd voor de burgers in onze gemeente. Wekelijks koppelt de fractie van OPA in een column aan de Alkmaarder terug waarmee de fractie zich heeft beziggehouden. We komen dus niet eens in de vier jaar even bij u langs voor uw stem, maar zijn altijd dichtbij!
Geen Haagse fratsen, dus. Je kunt straks niet op Rutte, Pechtold, Buma, Klaver of Baudet stemmen op 21 maart tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Je kunt alleen voor Alkmaar stemmen!

Victor Kloos

Column