OPA houdt van culturele broedplaatsen

Kom ook naar de Meet and Eat snertsessie in De Stadskantine. Zondag 25 februari vanaf 16:00: http://www.facebook.com/events/146215132738784/

Harold van Geerestein kent Victor Kloos al een behoorlijk aantal jaren en zij hebben vaak groot plezier met elkaar. Harold: ‘Wat ik leuk aan OPA vind is dat het een praktische partij is, die altijd probeert dingen mogelijk te maken'.
Victor is ondermeer wethouder 'Overstad' en heeft met de eigenaren van Ringers geregeld dat de stadskantine daar tijdelijk kan zitten. 'Zonder ruimte geen beweging en zonder kunstenaars en kunstemakers geen cultuur in de stad', aldus Harold.

Victor benadrukt dat OPA houdt van dit soort culturele broedplaatsen, het zorgt niet alleen voor meer gezelligheid en cultuur in de stad, maar langzamerhand gaat de Alkmaarder weer echt houden van 'zijn' Ringers. De mannen staan nu op het terras van De Stadskantine in de kou, 'Maar straks in de zomer kunnen mensen weer lekker buiten genieten van kunst, muziek maar ook het prachtige uitzicht’, lacht Harold, waarna hij vertelt over de opening van het rooftop-terras.

Harold heeft bij de ingebruikname van het terras destijds een ‘conceptuele’ openingsact bedacht om het uitzicht te openen. Een lijst met daarin een laken en een schaar waarmee wethouder Victor er een gat in knipte, om daarmee het 'nieuwe' uitzicht op de stad te onthullen. Mooie act!

Harold steunt OPA volledig, staat op de kieslijst op plaats 49. 'Voor behoud van leuke initiatieven in de stad zoals De Stadskantine', aldus van Geerestein.

Komende zondag, 25 februari heet OPA u vanaf 16:00 van harte welkom in Stadskantine Alkmaar voor een 'Meet & Eat- Erwtensoep sessie'. Wij zien u daar!

Aanmelden kan bij corine@opa-alkmaar.nl

Column