OPA IN DE BRES VOOR DE BUS!

Onze vragen van vorige week zijn beantwoord en zaken komen in beweging. De verschraling van het openbaar busvervoer in onze gemeente houden we samen tegen. Laat ons weten waar het beter kan!

Eerlijk eurokaartje
OPA zet zich al meer dan 8 jaar in voor het eurokaartje. Daarbij gaat het niet alleen om goedkoop openbaar vervoer, maar ook om het gemak. OPA vindt dat wanneer je mensen het makkelijk maakt, zij eerder met de bus gaan.
Nu de lijnen zijn veranderd, moet je in sommige gevallen in Alkmaar overstappen waardoor het vervoer opeens 2 euro kan gaan kosten. Dat kan toch niet waar zijn. De provincie zou hiervoor verantwoordelijk zijn, terwijl Alkmaar zelf geld bijlegt voor het eurokaartje.
OPA vindt dat Alkmaar met de provincie in overleg moet gaan, zodat het eurokaartje ook voor het overstappen gaat gelden. Vorig jaar zijn er 500.000 eurokaartjes verkocht, dat zegt voldoende.

'Altijd roepen landelijke partijen dat zij veel beter kunnen functioneren dan OPA omdat zij hun contacten in de provincie hebben. Vooropgesteld dat ik niet de mensen die politiek bedrijven in de provincie ga zitten afkatten, dat zou flauw zijn: Het provincie bestuur bestaat uit VVD, CDA, D’66 en PvdA en beslist ook over openbaar vervoer in Alkmaar.
Persoonlijk snap ik niet waarom zij dan hun contacten niet hebben aangewend om het openbaar vervoer hier op peil te houden.' Aldus Victor Kloos, OPA lijsttrekker.

Halte op de Laat moet blijven
Per 1 juli zou de halte op de Laat worden opgeheven. OPA vindt dit onbegrijpelijk. Een aantal jaren geleden is er veel geld geïnvesteerd om de haltes te verhogen om het uitstappen voor ouderen te vergemakkelijken. En nu wordt de lijn opgeheven. Doodzonde. Maar ook kunnen Alkmaarders het hart van de binnenstad met het openbaar vervoer niet meer bereiken en dat moeten wat betreft economie en mobiliteit gewoon niet willen.
OPA zal zich er hard voor gaan maken.

 

Column