Jorina's blog: Vote Vrije Openingstijden!

Jorina Hooijschuur, nr. 4 op onze lijst, blogt over de door OPA ingevoerde vrije sluitingstijden in de Alkmaarse horeca.

Even met wat vrienden een drankje doen in de stad, wat uiteindelijk resulteert tot een gezellige avond. Dat kan steeds beter in onze gemeente. De avond verloopt sinds de vrije openingstijden ook op het einde ontspannen. Het is fijn dat je niet de hele avond op je horloge hoeft te kijken om te zien hoe laat het is, omdat je jas nog in een andere horeca gelegenheid ligt.

De Onafhankelijke Partij Alkmaar heeft de vrije sluitingstijden doorgevoerd. Een klein aantal cafés maakt hiervan structureel gebruik, een ander aantal incidenteel wanneer ze een barretje vol hebben. Het culturele veld profiteert hier ook van, want het biedt extra werkgelegenheid voor artiesten en de uitstraling van Alkmaar wordt er door versterkt.
Ook met betrekking tot de veiligheid, is er minder overlast. Door de avond heen gaat het publiek verspreid naar huis en SUS teams houden de uitbundigheid effectief in toom. Ook blijkt de handhaving op overlast steeds beter te werken. Het uitgaan in Alkmaar is voor jong en oud, Alkmaarder of van buiten af; een leuke en gezellige stad. Het is een stad waar altijd wat te doen is en zo blijft Alkmaar een aantrekkelijke stad. De Onafhankelijke Partij Alkmaar heeft vertrouwen in onze ondernemers die zelf hun tijden bepalen.

Wat mij persoonlijk aantrekt in Alkmaar, is dat ervoor zowel jong als oud leuke activiteiten worden georganiseerd, denkend aan Theater De Vest, de Kaasmarkt Alkmaar, Kaeskoppenstad, Podium Victorie, de festivals en grootse evenementen zoals SLAM!FM en ga zo maar door. De Onafhankelijke Partij Alkmaar heeft de vrije sluitingstijden doorgevoerd. Wij vinden het belangrijk om onze stad aantrekkelijk te houden. Zo is er voor ieder wat wils. Er moet in de stad altijd iets te doen zijn. Maar ook als winkelstad is Alkmaar een leuke en gezellig stad. Een centrum om trots op te zijn!

De Onafhankelijke Partij Alkmaar staat open voor nieuwe ideeën, suggesties of verbeteringen om Alkmaar bruisend te houden. We gaan graag met elke inwoner in gesprek.