Victors blog: 50+ duidelijk meer aan het werk

Wat niet iedereen weet is dat ik niet full-time wethouder ben, maar naast deze eervolle baan nog werkzaam ben voor mijn eigen bedrijf. In dat kader werk ik voor vakorganisaties en kom geregeld in aanraking met mensen die hun baan verliezen. Ik vind dat vaak heftige gesprekken.

Je baan kwijt raken is een ingrijpend gebeuren, dat hard aankomt, vooral omdat in veel van deze gevallen een ander deze beslissing voor je neemt. Je bent eigenlijk de regie kwijt, het stuur van je loopbaan heb je immers uit handen moeten geven.

Voor iemand die de leeftijd van 50 is gepasseerd is het moeilijker om weer aan werk te komen. Dat is geen nieuws. Vanuit het college zijn we in 2014 gestart met een 50-plusbeleid. Dat beleid was op twee hoofdzaken gericht: de ondernemersvereniging Ondernemend Alkmaar ging hun leden informeren over de voordelen van het aannemen van 50-plussers, daarnaast bood de gemeente betrokken 50-plussers nog extra ontwikkelingsmogelijkheden aan, verzorgd door Alkmaarse ondernemers. Ik geloof niet in zieligheid of verplichte quota voor ondernemers om 50-plussers aan te stellen. Waar ik wel van overtuigd ben is dat je als werknemer permanent bezig moet zijn met je eigen ontwikkeling om aantrekkelijk te blijven op de arbeidsmarkt. Je hebt daarin een eigen verantwoordelijkheid, dat is leeftijdloos.

Werkgevers nemen 50- plussers nu wat meer aan. Dat moeten zij uit overtuiging doen, omdat 50- plussers veel kwaliteiten hebben. Uiteindelijk hebben ruim 125 50- plussers in Alkmaar een baan gekregen, mede door het project. Oh, Nee, nou ga ik zelf ook de fout in...

Zij hebben werk gekregen, omdat zij zelf initiatief toonden om zich te ontwikkelen met behulp van de aangeboden trajecten en zij hebben een match gemaakt met een werkgever die hen aangenomen heeft vanwege hun kwaliteiten.

Ik ben oprecht blij voor deze Alkmaarders en de bedrijven waar zij nu werkzaam zijn.