Victors blog: Bruisende stad

Vorig jaar deed een motorrijder zijn helm af en sprak mij aan op Luttik Oudorp in het centrum van de stad. ‘U heeft het een stuk gezelliger gemaakt in de stad, meneer Kloos. Complimenten’. Hij vervolgde daarna zijn weg...

Bruisende stad:  Gezellig en nodig!

Dit zijn opmerkingen die je wel vaker hoort; Alkmaar is bruisender geworden. Vooropgesteld dat een gemeente zelf niet evenementen organiseert, het zijn dus ondernemers of organisatoren die het gezellig maken. De gemeente faciliteert en geeft in sommige gevallen ( een kleine ) subsidie.

Een bruisende stad is noodzakelijk. Noodzakelijk om ons mooie winkelstad in stand te kunnen houden. Want winkelen wordt steeds meer gecombineerd met bezoeken aan evenementen in de stad, of aan culturele instellingen en niet in de laatste plaats aan de horeca. Dat wordt dan funshoppen genoemd, waarbij winkelen gecombineerd wordt met bezoek aan de horeca. Dus daarom heeft OPA ook de laatste jaren meegewerkt aan het mogelijk maken van nieuwe horeca aan het Kerkplein of bijvoorbeeld het IJKgebouw in het Victoriepark, maar ook aan tijdelijke voorzieningen zoals de Stadskantine in het Ringersgebouw.

En een bruisende stad is natuurlijk ook gewoon gezellig! De grote bioscoop op Overstad en het prachtige poppodium Victorie zijn ook plekken waar veel te beleven valt. Mooi voor de Alkmaarders en de bezoekers aan onze gemeente. OPA krijgt de laatste tijd ook veel complimenten van juist de jonge Alkmaarders die het uitgaansleven  nu een stuk leuker vinden.
Dus: een bruisende stad is goed voor de economie, fijn voor de beleving van onze eigen inwoners en aantrekkelijk voor steeds meer bezoekers.

Column