Victors blog: Extra politie toch niet zo gek

Victor Kloos blogt verder:
Na twee dagen volle discussie over vier extra agenten die OPA wenst in onze gemeente,  vergeet iedereen bijna dat er meer punten in ons verkiezingsprogramma staan. OPA pleit in zijn programma dat Alkmaar vier extra agenten inkoopt en dat de burgemeester hiervoor een lobby start. Lees verder..
 

Discussie OPA politie in Den Haag, dat wordt een pilot :)

Na twee dagen volle discussie over vier extra agenten die OPA wenst in onze gemeente. OPA pleit in zijn programma dat Alkmaar vier extra agenten inkoopt en dat de burgemeester hiervoor een lobby start.

De meeste landelijke partijen op lokaal niveau haasten zich door te zeggen dat het wettelijk niet kan. OPA kan dan maar een ding constateren, dat deze partijen zoals PvdA en VVD ook niet willen. Immers, altijd stellen zij dat zij zo belangrijk zijn omdat zij oollega's hebben die aan de knoppen zitten in Den Haag. Zij hebben daar in al die jaren blijkbaar geen enkele knop omgezet om het voor de gemeentes mogelijk te maken om extra agenten in te kopen.

Veel positiever is de bijdrage van mijn collega lijsttrekker van CDA Den Haag, de heer Karsten. Hij heeft een soortgelijk voorstel gedaan als OPA. De vraag ligt nu voor bij de minister of de wens van gemeentes om extra politieagenten in te kopen kan worden betrokken bij de evaluatie van de politiewet.

Zelf verwacht ik dat dit uitdraait op een 'pilot', waarmee men in politiek Den Haag instemt om een proef te doen in diverse gemeenten met extra agenten. Reken maar dat de Onafhankelijke Partij Alkmaar onze gemeente zal aanmelden om met deze proef mee te doen. En dan komen die vier extra agenten er wel, daar gaan we voor!