Victors blog: Extra politie op straat

Lijsttrekker Victor Kloos blogt over de actualiteiten. Extra politie op straat: Waar een wil is, is een weg.

Waar een wil is, is een weg...

Vanmorgen gewoontegetrouw weer in het zwembad geweest. Daar werd ik direct aangesproken op het krantenartikel dat OPA een “eigen “politie wil. En of dat wel haalbaar is.
In het OPA verkiezingsprogramma staat dat wij vier extra Alkmaarse agenten willen die in dienst zijn van de reguliere politie organisatie. En dat we deze van Alkmaars geld willen betalen. De burgemeester, toch een beetje de baas bij de politie, zou dat moeten regelen. OPA wil eens af van de discussie die steeds landelijk wordt gevoerd over de politie-inzet in bijvoorbeeld Alkmaar. Er wordt vanuit het Haagse vaak extra inzet beloofd, maar daar komt vaak maar weinig van terecht. Dat is zeker geen kritiek op de politie organisatie , die doet met beperkte budgetten gewoon goed werk.
Opvallend is de reactie van bepaalde landelijke partijen, het zou niet mogelijk zijn. Nou wil de gemiddelde Alkmaarder juist meer politie op straat, en wij willen daar gehoor aan geven. Dan moet je creatief zijn, “waar een wil is is een weg”.
Als Den Haag de creativiteit de grond in boort, zal Alkmaar zelf vier ‘stadsmariniers’ aanstellen, dat zijn mensen die ervaring hebben als politie agent dan wel marinier.
OPA blijft inzetten op veiligheid.