KAASKOP JANUARI 2018 JOLANDA HUITING 46 JAAR

De eerste Kaaskop van het jaar 2018. En niet zomaar iemand. Jolanda Huiting is zichtbaar verrast als de Onafhankelijke Partij Alkmaar bij haar aanbelt. Onder het genot van een bak koffie doet ze haar verhaal.

Jolanda werd een aantal jaren terug getroffen door borstkanker. Tijdens de herstelperiode werd ze bovendien getroffen door een depressie. Lange tijd hing ze als een dood vogeltje op de bank en de lust om iets te ondernemen ontbrak haar volkomen. Tot ze op een ogenblik tot het besef kwam dat het zo niet langer door kon gaan. Niet voor haar dochter Merel, niet voor haar omgeving en vooral niet voor haar zelf. Ze zette radicaal de knop om, omdat ze er echt klaar mee was. Dit was het begin van een nieuwe periode.

Ze nam in 2015 het initiatief om een wandelgroep op te richten met de toepasselijke naam Klaar Mee-Loop Mee. Dit was echt een schot in de roos. Enkele keren per week worden er verschillende tochten ondernomen. Startende vanaf De Rietschoot in Koedijk of vanaf De Alkenhorst in Overdie.

Honderden mensen hebben inmiddels vol overgave meegelopen. Mensen die zich aangesproken voelen door het verhaal van Jolanda en nu niet alleen sportief en gezond bezig zijn, maar ook nieuwe contacten op doen. Dat laatste is vooral goed om te zien. Indirect steunt men door een kleine bijdrage tevens een aantal goede doelen.

Vorig jaar heeft Jolanda het initiatief genomen om met haar wandelaars het straatvuil in Overdie op te ruimen. Met prikstokken gingen ze het vuil te lijf. De actie sloeg zo goed aan dat ook dit jaar de wijk twee keer wordt aangepakt. Dit als het aan Jolanda ligt in samenwerking met de kinderen van de basisscholen. Wat Jolanda betreft kunnen nog veel mensen zich aansluiten bij een wandeling. 
Voor informatie kun je terecht op de website: http://www.klaar-mee-loop-mee.nl

De Onafhankelijke Partij Alkmaar feliciteert Jolanda van harte met deze benoeming, een Kaaskop om trots op te zijn.