KAASKOP DECEMBER 2017 SIMONE VAN DER VLUGT


En zo zijn we alweer aangekomen bij de laatste Kaaskop van dit jaar. En niet zomaar een Kaaskop. We zitten binnen in de knusse eetkeuken van 1 van de meest succesvolste schrijfsters van Nederland. Al jarenlang woont Simone met haar man Wim op 1 van de mooiste stekjes van Alkmaar. Aldaar ontstaan al jarenlang de meest fantastische verhalen die in boekvorm het levenslicht zien.

Maar liefst 3 miljoen Nederlanders hebben inmiddels 1 van haar boeken gekocht. Al geruime tijd staat ze aan de top van Literair Nederland. Simone van der Vlugt blijft echter met beide benen op de grond staan en vind de maandelijkse benoeming van de Kaaskop van de maand een zeer leuk initiatief van OPA. Dat Simone nu is uitverkoren tot Kaaskop heeft niet alleen te maken met haar uitmuntende schrijverstalent maar ook met het feit dat door haar laatste boeken Alkmaar zelf behoorlijk op de kaart wordt gezet.

De laatste serie van haar boeken heeft als onderwerp de belevenissen van een Alkmaarse rechercheur. Dit sprak zo tot de verbeelding van velen dat Endemol producties dit heeft aangegrepen om hier een Nederlandse televisieserie van te maken. De opnames, die deels in Alkmaar plaatsvinden, starten begin 2018 en als alles verloopt volgens plan zullen de uitzendingen in het najaar plaats gaan vinden op NPO1. Prachtig om te zien dat Simone hiermee Alkmaar op een leuke en interessante manier onder de aandacht weet te brengen.
 
De Onafhankelijke Partij Alkmaar is blij dat we Simone binnen de gelederen van Kaaskoppen kunnen verwelkomen en zijn trots dat we zo’n geweldige schrijfster binnen onze stadsgrenzen hebben. Simone, nog heel veel succes in de komende jaren toegewenst en van harte gefeliciteerd met deze benoeming.