KAASKOP NOVEMBER 2017 HANS VAN DE LEYGRAAF 53 JAAR

Onze nieuwe Kaaskop van de Maand Hans van de Leygraaf raakt niet uitgepraat over zijn passie om Alkmaar als kleurrijke bloemenstad op de internationale kaart te zetten. Deze passie sluimerde al jaren bij hem maar lijkt nu werkelijk gestalte te krijgen.

Hans verhaalt over de Alkmaarse geschiedenis waarin de tulp in de 17e eeuw een zeer prominente plaats in nam. In de Oude Schuttersdoelen aan de Doelenstraat werden de tulpenbollen geveild met als uitschieter 5200 gulden voor 1 tulpenbol ! In die jaren ontstond een ware “Tulpomania”. De stad was in die tijd al omgeven door bloemen- en tulpenvelden. Dat Hans zijn wortels echt in Alkmaar heeft zitten blijkt wel uit het feit dat oma en opa van de Leygraaf nog voor de Gedempte Nieuwesloot was gedempt aldaar “Hotel De Burg” bestierde met daarbij het logement “De Oude Blinde Werelt”, waar in vroeger tijden de tulpenbollen werden verhandeld.  

Ook Hans zijn vader Albert bleef verknocht aan Alkmaar en oudere Alkmaarders zullen zich nog wel zijn cafe “Louter Kabouter” op het Scharloo herinneren. Maar nu terug naar het plan van Hans. Deze oer-Alkmaarse makelaar gaat niet over 1 nacht ijs. Vrijdag 17 november presenteerde hij dit prachtige plan in de Vest. Hans heeft er samen met de leden van stichting Tuinen van Holland alles aan gedaan om een solide basis te creëren. Een basis die nu al op steun kan rekenen van diverse partijen zoals de bollensector, de Provincie, wijkraden, de gemeente Alkmaar en ga zo maar door. Als het aan de Onafhankelijke Partij Alkmaar ligt zal ook de Alkmaarse Politiek zich vol inzetten om dit mooie plan te laten slagen. Als alles gaat zoals Hans en zijn stichting voor ogen heeft zal Alkmaar over een paar jaar 600.000 bezoekers extra trekken die de miljoenen bloemen in de parken en straten  kunnen bewonderen. Deze aantrekkingskracht komt natuurlijk ook ten goede aan de Alkmaarse ondernemers in de retail en horeca en want denkt u van de vele extra banen die dit zal opleveren.

De Onafhankelijke Partij Alkmaar hoopt samen met Hans vurig, dat dit mega-project in wording uit zal groeien tot een ware boost voor Alkmaar. Kaas en bloemen gaan immers prima samen. Hans bedankt voor je enthousiasme en inzet en veel succes met dit prachtige plan. De Onafhankelijke Partij Alkmaar heb je inmiddels overtuigd.