KAASKOP JUNI 2017 HANS WESSEL 62 JAAR

KAASKOP JUNI 2017
HANS WESSEL 62 JAAR
 
Om nu te spreken van een uitstervend beroep gaat wel heel ver maar dat de echte ambachtelijk groenteboeren meer en meer uit het straatbeeld verdwijnen is inmiddels een bekend fenomeen. Steeds meer grootgrutters nemen de markt over en de vertrouwde groenteboer van om de hoek leek de afgelopen decenia het onderspit te delven. Maar niet in de Spoorbuurt. Op de hoek van de Spoorstraat met de Snaarmanslaan is ie nog springlevend. Een echte buurtwinkel zoals ie hoort te zijn.
Hans Wessel, een bescheiden man van 62 jaar, is hier in 1985 begonnen met zijn groentewinkel.  Het was toen nog niet zo lang geleden dat er 4 groentewinkels in de Spoorbuurt zaten. Het is dus ondertussen al 32 jaar geleden dat Hans hier begon. In die tijd hebben Hans en zijn vrouw drie dochters gekregen. De oudste dochter Bianca werkt normaal fulltime in de zaak. Op dit ogenblik even niet omdat het eerste kleinkind even de aandacht opeist. Hans zijn vrouw doet de administratie en ondanks dat een studie rechten anders doet vermoeden heeft zijn jongste dochter Ilona inspiraties om toch op een gegeven moment de zaak over te nemen. Een echt familiebedrijf dus. Op het moment van het gesprek met OPA staat parttime medewerkster Wendy in de zaak.
Hans heeft zich buiten de groenten en fruit vooral gespecialiseerd in diverse soorten rauwkost en maaltijden. Je kan het zo gek niet verzinnen of Hans schotelt het voor je neus. Bijvoorbeeld de broccolischotel, chili con-carne, nasi, andijvie of de boerenkoolschotel als wintertopper. De keus is steevast zeer ruim en ieder seizoen biedt weer nieuwe lekkernijen. Buiten het genoemde biedt Hans ook nog diverse levensmiddelen aan. Dit voor de vergeten boodschap van de klanten op de buurt. Maar niet alleen de buurtbewoners zijn vaste klant van Hans. In de loop der jaren hebben diverse mensen van buiten de Spoorbuurt de weg naar Hans weten te vinden en waarderen de kwaliteit die er wordt geboden. Na jarenlang 6 dagen per week van 6 tot 6 in de weer te zijn geweest gunt Hans zich de laatste jaren af en toe een vrije dag en gelijk heeft ie.
De Onafhankelijk Partij Alkmaar is trots op deze hardwerkende middenstander en prijst de Spoorbuurters gelukkig met zo’n winkel in de wijk.