​KAASKOP MEI 2017 CAROLINE HONNEBIER 51 JAAR

KAASKOP  MEI 2017
CAROLINE HONNEBIER 51 JAAR
 
Deze maand valt de eer te beurt aan Caroline Honnebier. OPA - Onafhankelijke Partij Alkmaar spreekt bij haar thuis af op de Bierkade in Alkmaar. De thuisbasis van Caroline en haar gezin blijkt een prachtig 400 jaar oud pand waar de nostalgie van af straalt. Jaren van verbouwen en klussen zijn er aan vooraf gegaan om te worden wat het nu is. Een prachtige optrek en een van de weinige nog bewoonde huizen van die leeftijd in Alkmaar. Voor Caroline is er maar een optie om te verbeteren: het Waaggebouw op het Waagplein Alkmaar, maar zover zal het wel nooit komen.
 
Caroline is een verknochte Alkmaarse die, hoe kan het ook anders, getrouwd is met nog zo'n ras-Alkmaarder, Edward Madder. Samen hebben ze vier kinderen. Terwijl Edward dagelijks druk doende is met zijn bedrijf Prolift op het industrieterrein Oudorp kan je ook van Caroline niet bepaald zeggen dat ze stil zit.
 
Nadat ze bij kledingbedrijf Oilily al van alles had gedaan, van productie, inkoop tot fotografie, kon zij door interne bedrijfsverandering haar ei op een gegeven moment niet meer kwijt en zocht een nieuwe uitdaging. Zo belandde ze elf jaar geleden op de Hekelstraat en begon daar haar zaak Pepita Bonita met vooral Spaanse laarzen als verkoopitem. Na twee jaar kreeg ze de kans om de zaak aan de overkant te vestigen in een groter pand. Samen met Joke Bakker die haar boekwinkel hier dreef is Caroline een partnerschap aangegaan en hebben ze Pepita Bonita op nummer 10 voortgezet.
 
Ondanks dat ze vindt dat Alkmaar Centrum er de laatste jaren qua beleving en gezelligheid flink op vooruit gegaan is gegaan spreekt Caroline haar verbazing uit over het feit dat eigenlijk weinig mensen beseffen hoe uniek het stukje oude binnenstad is met daarin de Hekelstraat.
 
Ook menig Alkmaarder komt er zelden of nooit. We zijn het zo gewend om even snel de Laat of Langestraat door te stappen maar vergeten vaak dat in het oostelijk gedeelte van de binnenstad een geweldig mooi en uniek gebied ligt met fantastische winkels en kleinere zaken in prachtige oude pandjes waar je alles van je gading kunt vinden. Caroline maakt zich er al jaren sterk voor om dit gebied beter op de kaart te zetten en doet dat onder andere door zitting te hebben in de vereniging Oude Stad Alkmaar. 
 
Caroline was de initiatiefneemster van de eerste Winterfair in de Oude Stad in 2014; een enorme uitdaging om te realiseren. Het bleek meteen een daverend succes. Meer dan 12.000 bezoekers wisten hun weg te vinden naar waar alle -rond de tachtig- winkeliers aan meededen met kramen en standhouders. In de jaren daarna liep het bezoekersaantal op en de Winterfair Oude Stad Alkmaar is inmiddels een begrip geworden in  onze gemeente. De komende editie zal niet alleen op zondag zijn maar beginnen op zaterdagavond. 
 
Het zal ons niet verbazen als er dit jaar rond de 20.000 bezoekers op Winterfair Alkmaar 2017 afkomen. Caroline is er nu al druk mee bezig en wil vooral dat de d' Oude Stad creatief en vernieuwend wordt en dus niet oubollig. 
 
OPA wenst deze creatieve stadsgenoot, die geen uitdaging uit de weg gaat, nog heel veel succes met de organisatie en hoopt dat niet alleen de toerist maar ook de Alkmaarder zelf de moeite neemt om met eigen ogen te zien wat voor uniek gebied we binnen onze stadsgrenzen hebben!