KAASKOP APRIL CEES VAN ARENTHALS 63 JAAR

KAASKOP APRIL 2017
CEES  VAN  ARENTHALS  63 JAAR
 
Voor de uitreiking van de kaas voor april 2017 zijn we dit keer belandt in de Van Alphenstraat in Overdie. Daar zitten we aan de keukentafel bij Cees en Lies Van Arenthals. Als je Vis zegt zeg je Cees. Deze geboren en getogen Oud-Overdiër zit inmiddels al zo’n 36 jaar in de vis. Ooit begon Cees zijn loopbaan als timmerman en zat hele zomerseizoenen in een strandhuisje in Egmond aan Zee. Het bakken van de zelf gevangen vis ging hem goed af.  Zo goed zelfs dat ie dacht, waarom maak ik hier mijn beroep niet van?
Aldus begon Cees met een omgebouwde SRV-wagen zijn vis uit te venten. Door het in aanbouw zijnde Alkmaar-Noord, op de kaasmarkten in het Centrum en natuurlijk de Gondelvaarten in Koedijk.
Na een jaar of zes was het dan zover. Een vaste standplaats op het Geert Groteplein. Eerst nog met een viskar maar nu al weer 24 jaar met een eigen winkel. In 2014 sloeg echter het noodlot toe. De hele zaak brandde af. Net na een verbouwing. De hele buurt en klantenkring leefde mee. Maar Cees is er niet de figuur naar om bij de pakken neer te zitten. Met hulp van zijn gezin en broer Frans werd de winkel weer opgebouwd en herrees na drie maanden hard werken een nog mooiere winkel uit de as.
Cees bestiert de winkel met zijn vrouw Lies, zoon Maikel en broer Frans. Ze zijn in wijde omgeving bekend om hun uitmuntende haring en kibbeling. 2 jaar terug werd zijn haring zelfs verkozen tot beste Alkmaarse haring.
Zeker 80% van zijn klandizie bestaat uit vaste klanten en die blijven hem trouw vanwege de goede kwaliteit van de vis en natuurlijk ook een beetje om de persoon Cees zelf. Een gezellige hardwerkende Alkmaarder die altijd voor zijn klanten klaar staat. Zoon Maikel staat al in de startblokken als opvolger maar Cees vindt het zelf nog veel te leuk om zijn werk voort te zetten.
Twee dagen na het gesprek poseert Cees met de gebruikelijke Kaas voor de foto in zijn zaak aan het Geert Groteplein. Cees van harte gefeliciteerd. Ps. De kibbelingen waren inderdaad uitmuntend.

Column