KAASKOP MAART 2017 HANS BEENTJES 60 JAAR

Als je al ruim drie decennia lang de schaar en tondeuse met verve hanteert kun je gerust stellen dat het kappersbloed je door de aderen stroomt. En dat kunnen we zeggen van kapper Hans Beentjes.
Vanaf 1984 runt Hans de kapperszaak Knip-In. Samen  met zijn compagnon Chiel Giltjes die even gezellig aanschuift tijdens het gesprek met OPA. Begonnen in een pand in het winkelcentrum de Mare die toen net geopend was en eigenlijk nog in de steigers stond en sinds een jaar of 10 in het huidige pand op het Beneluxplein nabij de Mare. In die periode draaiden zij ook nog twee zaken in Sint-Pancras en Broek op Langedijk, maar dat is nu verleden tijd.

Als je Hans vraagt naar het succes van zijn zaak noemt hij drie belangrijke dingen die voor hem gelden:
- Een vertrouwd adres waar je binnen kunt lopen op een tijdstip dat jou uitkomt
- Vast personeel dat er al jaren werkt en weet wat de klant wil.
- Een vast en trouw klantenbestand die trouw blijft aan de kwaliteit die wordt geboden.

Voor die ingrediënten zijn niet alleen Hans en Chiel verantwoordelijk maar ook zijn personeelsleden, Harriët, Marleen en  Suus, die er respectievelijk al 18, 15 en 3 jaar werken. Persoonlijk contact staat voor Hans bovenaan.

Hans weet zich nog als de dag van gisteren te herinneren dat zij 12,5 jaar bestonden. 1 april 1997. Er was geadverteerd dat alle klanten die dag gratis geknipt zouden worden. Ondanks de dubieuze datum stroomde de zaak vol. Met sluitingstijd stond er nog 80 man te wachten en met maar liefst 6 man/vrouw werd er tot 8 uur in de avond geknipt om de zaak leeg te werken. Hans kan er nog smakelijk om lachen. Mensen die nog nooit een kapperszaak van binnen hadden gezien lieten zich nu gratis knippen.

Buiten het knippen is Hans nog fervent skiër en trekt hij nog regelmatig de hardloopschoenen aan. Zijn vrouw Esther zal hem in die bijna 25 huwelijksjaren dus  niet veel op de bank hebben zien zitten vermoeden wij.

Met enige trots laat Hans ons nog even de uitbreiding van de zaak zien die twee jaar terug is voltooid. Hierdoor werd de capaciteit van 3 naar 5 knipstoelen uitgebreid.

We gunnen Hans deze uitverkiezing tot Kaaskop van harte en hopen dat hij nog jaren het vertrouwde gezicht blijft daar op het Beneluxplein.