KAASKOP FEBRUARI 2017 KARIN HEESBEEN 51 JAAR

Volgend jaar is het zover dan timmert Karin Heesbeen al 40 jaar aan de weg met het Alkmaars Showballet. Op 12-jarige leeftijd begon Karin samen met wat vriendinnen een dansclubje. Inmiddels is dit uitgegroeid tot een professioneel showballet die op nationaal en internationaal niveau optreed. Door heel het land reist Karin met haar meiden om het optreden van bekende artiesten op te luisteren. Het was dan ook een beetje passen en meten om een afspraak met haar te maken.

Karin is zichtbaar vereerd als we haar tot Kaaskop van de Maand bombarderen. Bevlogen verteld ze over “haar” meiden. De hele groep bestaat gemiddeld uit zo’n vijftig dames vanaf de leeftijd van 5 jaar tot voorbij de 20. Karin was een jaar of 20 toen haar groep werd ontdekt door Henk Geels met zijn toenmalige artiestenbureau. Sinds die tijd werkte ze steeds meer voor de gearriveerde artiesten van Nederland. Bij talloze feesten en optredens hebben ze inmiddels al opgetreden. Van tournees met Grand and Forsyth en Barry Stevens tot kickboksgala’s en eigen dansshows. 1 van de laatste legendarische optredens was een prachtige kerstshow in Studio A9 in Uitgeest. Hoewel de meeste danseressen uit Oud-Overdie zelf komen is iedereen natuurlijk welkom bij de club.

Het komt nu zelfs voor dat dochters van voormalige danseressen het stokje van hun moeders hebben overgenomen. Momenteel is Karin heel druk met het koppel Roy Donders en Patty Brard. Deze twee BN’ers laten zich door het hele land begeleiden door de dansers van Karin. De avond voor dit gesprek traden ze nog op in Utopia, een SBS6-reality-programma. De uitreiking van de kaas heeft plaats in het buurthuis Oud-Overdie. Dit is het vaste honk voor het Alkmaars Showballet en hier worden de trainingen afgewerkt.

Het lukt Karin nog steeds om met een bescheiden contributie de boel draaiende te houden. De woensdag na dit gesprek gaat ze met een groep kinderen naar de bowling. Dit als tegenprestatie van Studio A9 voor de gebrachte kerstshow. Zo lukt het met een kleine bijdrage van de ouders toch om af en toe wat extra’s te doen. Je vraagt je af waar Karin, die drie van haar vier volwassen kinderen en kleinzoon nog in huis heeft, de tijd vandaan haalt, maar het plezier wat ze er zelf in heeft maakt alles goed. We kunnen als Alkmaar trots zijn dat we zo’n prachtig showballet binnen onze grenzen hebben, opgericht, getraind en begeleid door deze Kaaskop van de maand.

Voor belangstellenden is er nog altijd plaats. Voor contact alkm_showballet@hotmail.com .