In Memoriam Krijno Evenhuis

In Memoriam Krijno Evenhuis
 
Op 20 februari 2017 is ons trouwe OPA-lid Krijno Evenhuis overleden. Krijno was een OPA van het allereerste uur. Al vanaf de oprichting van de partij, in het jaar 2000, was hij actief betrokken bij het wel en wee van onze partij: eerst als fractie-assistent en van 2006 tot 2015 als raadslid.

Maar Krijno was meer dan dat. Buiten de gemeenteraad was hij een van de meest actieve ambassadeurs van de partij. Hij bezocht talloze bijeenkomsten, bracht werkbezoeken en ook als hij zelf aan het werk was in zijn kapperszaak kwam OPA altijd wel ter sprake. Door zijn vele contacten en het feit dat hij heel goed kon luisteren kon hij 'haarfijn' weergeven wat er leefde in de hoofden en harten van de mensen. En hij wist als geen ander dat politiek niet altijd gaat om grote gebaren en grote woorden, maar heel vaak ook om de kleine, praktische dingen waar mensen soms dagelijks mee kampen. Het was dan ook geen wonder dat hij tot twee keer toe met voorkeurstemmen in de raad werd gekozen.

Voor de fractie was Krijno een voorbeeld van loyaliteit en iemand met een goed oog voor de procedures. En hij waakte altijd over de sfeer. Zeker in spannende tijden wist hij met een knipoog, een droge grap of een relativerende opmerking die spanning te doorbreken en ons allemaal weer een hart onder de riem te steken. En wie op bezoek ging bij Krijno en zijn vrouw Ronka kon steevast rekenen op een zeer warm onthaal en een avond vol verhalen en anekdotes. Want Krijno was een familieman en op die momenten hoorden wij daar dan ook bij.

Wij verliezen met Krijno een OPA met een groot hart voor het kleine. En met een scherp oog voor de relatie. Hij stond altijd dichtbij zijn medemensen: vriendelijk, behulpzaam en met een opgewekt humeur. Wij zijn verdrietig omdat wij hem nu moeten missen. Maar ook zeer dankbaar voor alles wat hij voor en met ons heeft gedaan: altijd loyaal en welwillend. Daar bewaren we mooie herinneringen aan.

Wij wensen zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen en andere nabestaanden veel sterkte met dit verlies.

Bestuur, fractie en wethouders van de Onafhankelijke Partij Alkmaar.