KAASKOP NOVEMBER 2016 HENNY HEIMINK 63 jaar

Het is alweer 35 jaar geleden dat de in Apeldoorn geboren Henny Heimink vanuit het Amsterdamse neerstreek in de Looierstraat in Alkmaar. Toen splinternieuw aangelegd. Ze zijn er nooit meer weggegaan, want het bevalt ze prima in dit rustige groenrijke straatje. 25 jaar lang heeft Henny gewerkt bij het kledingbedrijf Oilily, tot de boel failliet ging in 2009. Hij was er de laatste jaren werkzaam als technisch laborant. En zoals we allemaal weten valt het op een bepaalde leeftijd zwaar tegen om nog een job te vinden. 
Henny zat niet bij de pakken neer en stortte zich volledig op het vrijwilligerswerk, wat hij buiten zijn werk om al jaren deed. In het verleden richtte hij de eerste honkbalclub op binnen de omnisportvereniging SV Koedijk. Maar de echte passie van Henny ligt bij de G-teams van SV Koedijk. Als hij begint te vertellen over voetbal of handbal voor mensen met een beperking ga dan maar rustig achterover leunen in je stoel. Hij kan er uren bevlogen over vertellen. Met aangepaste spelregels spelen de jongens en meiden en mannen en vrouwen ieder seizoen van Amsterdam tot zelfs op Texel. Gelukkig is er voor de uitwedstrijden een bus ter beschikking gesteld, onder meer door het Fonds Verstandelijk Gehandicapten. Met drie teams bij het voetbal en 1 team bij de handbalsport is de G-sport vertegenwoordigd bij SV Koedijk. Altijd is Henny voor ze in touw, natuurlijk met hulp van diverse andere vrijwilligers. Op de laatste Special Olympics waren het G1 team van de voetbal en het handbalteam goed voor een gouden plak en het G2 team Voetbal kwam met brons thuis. Een prachtige prestatie.

Buiten dit alles is Henny ook al weer een paar jaar bezig met de jaarlijkse organisatie van de Speldagen. Met de onvoorwaardelijke steun van zijn vrouw en talloze andere vrijwilligers wordt ieder jaar in de Rietschoot aan de Saskerstraat deze Speldag georganiseerd. Ga er maar aan staan. 150 deelnemers met een geestelijke beperking krijgen een pracht van een dag voorgeschoteld.

Uit diverse instellingen in de ruime omgeving van Alkmaar komen de deelnemers die ieder voor zich begeleiding nodig hebben op zo’n dag. Niets wordt aan het toeval overgelaten. Aan alles wordt gedacht. Ook op het gebied van medische en sociale begeleiding. Dit vereist natuurlijk de medewerking van diverse sponsors. Natuurlijk ook weer een klus die Henny op het lijf is geschreven. EÉN ding staat nog op zijn bucketlist. De gemeente Alkmaar als gastheer voor een van de komende Special Olympics. De draaiboeken liggen al klaar en de voorzieningen voor zo’n geweldig evenement hebben we in huis. Laten we hopen dat dit gerealiseerd kan worden in de toekomst.

Henny, bedankt voor al je inzet en succes!