OPA heeft zorgen om kunstgrasvelden

OPA heeft zorgen om kunstgrasvelden.                                            

Veilig of toch niet

Alkmaar, 10 oktober 2016

De Onafhankelijke Partij Alkmaar maakt zich zorgen over kunstgrasvelden. Daarom hebben wij, naar aanleiding van het Tv programma Zembla, vragen gesteld in de raad over kunstgrasvelden.
Het is een goede gewoonte in Alkmaar dat je vragen eerst even naar de wethouder mailt en aanmeldt, zodat de wethouder zich kan voorbereiden op de vraag in de raad. Maar het is erg ongebruikelijk dat een wethouder 3 uur voor de raad een memo verstuurd met het antwoord op vragen die nog gesteld moeten worden. OPA was dan zeer verbaasd dat dit juist bij zo'n belangrijke vraag voor heel veel mensen gebeurde. Maar misschien is de wethouder wel net zo bezorgd als wij...?

Want wij hebben wel zorgen over de kunstgrasvelden in Alkmaar. Deze zorgen hebben wij met vele ouders, opa's, oma's en kinderen. Want is een kunstgrasveld nou giftig of niet en lopen wij gevaar, of niet?
Tot op heden geeft het RIVM aan dat er geen zorgen hoeven te zijn. Alleen was het ook hetzelfde RIVM, dat een krakkemikkig onderzoek deed naar de kunstgrasvelden. Een onderzoek dat nu in twijfel wordt getrokken door Zembla.

OPA zal dit onderwerp streng en goed in de gaten houden. Want al die mensen die juist gezond aan het sporten zijn, moeten dat wel in een gezonde sportomgeving kunnen doen.

Met vriendelijke groet,

Pascal Schipper
Raadslid Onafhankelijke Partij Alkmaar

Column