In Memoriam Gerard Spaans

Afgelopen dinsdag, 12 juli 2016, is onze penningmeester Gerard Spaans plotseling overleden.

Gerard was van vanaf 2002 actief bestuurslid en een zeer accurate penningmeester van onze partij. Zowel het fractiebudget als de campagnekas van de partij hield hij heel goed bij. Hij hielp met het maken van begrotingen voor de verkiezingen en zorgde dat er altijd nog een appeltje voor de dorst overbleef voor slechtere tijden.

Gerard deed alles zeer zorgvuldig en kon zich ergeren aan de nogal eens wisselende voorschriften van de gemeente en de accountants.

Behalve penningmeester was Gerard ook actief in de kandidaatstellingscommissie van OPA voor de verkiezingen. Hij had HR-ervaring en een goede inschatting van mensen. Niet altijd is zijn advies opgevolgd, want kandidaatstelling is een echt democratisch proces. Daar kon hij goed mee leven, al herinnerde hij ons later wel eens fijntjes aan het feit dat wij dat wij zijn advies beter wel hadden kunnen volgen.

Op bezoek gaan bij Gerard om de financiën te bespreken, betekende ook altijd een gastvrij onthaal, met hapjes, een goede fles wijn en onderhoudende verhalen.

Zo ook nog afgelopen maandag, toen Victor Kloos en Jan Hoekzema bij hem op bezoek waren om de financiële stand van zaken te bespreken.  De volgende dag werden wij gebeld dat hij was overleden.

Wij zijn aangeslagen door dit verlies. Gerard was een OPA van het eerste uur, betrokken en ontzettend loyaal, zeker in moeilijke tijden. Wij zullen zijn humor, zijn kennis van zaken en zijn wijze adviezen erg missen.

OPA wenst de nabestaanden van Gerard veel sterkte.

Bestuur, fractie en wethouders van de Onafhankelijke Partij Alkmaar.

Column