KAASKOP JULI RONALD STUVEL “HEER VAN OUDORP”

Al een jaar of vijf is de stichting Heren van Oudorp actief. Ronald Stuvel, de nieuwe kaaskop kan er met veel enthousiasme over uitweiden. Ronald is door de Onafhankelijk Partij Alkmaar gekozen tot kaaskop van de maand juli en vertegenwoordigt de overige 10 leden van deze prachtige stichting. Zes jaar geleden staken 11 tennisvrienden de koppen bij elkaar om de toen 40-jarige Oudorpse tennisvereniging financieel wat lucht te geven via gesponsorde evenementen. Uiteindelijk resulteerde dit initiatief in de stichting Heren van Oudorp die voor diverse goede doelen in en rond Alkmaar geld inzamelt. Alle 11 heren hebben hun roots in Oudorp liggen en kennen elkaar al jaren. Ze zetten hun uitgebreide netwerk in om zaken voor elkaar te krijgen.
Zo organiseren zij al jaren het Vastgoed Tennistoernooi en de golftoernooien die in Alkmaar en Dirkshorn worden gehouden. Ook Culinair Oudorp begint een begrip te worden onder de kenners.
Jaarlijks wordt bij 4 van de heren thuis een professionele maaltijd geserveerd met alles erop en eraan en kan de gast om het uur van locatie wisselen. Met diverse initiatieven hebben de heren van Oudorp al gezorgd voor financiële ondersteuning voor diverse doelen zoals onder andere het respijthuis, het hospice en de zorgboerderij “Hoeve Engelenburgh” in Niedorp. Ook de senioren uit de Oldenburg worden jaarlijks getrakteerd op en leuk uitje en dit jaar vond de eerste straatbarbecue plaats in de Uranusstraat in Oudorp met maar liefst 240 deelnemers. Bij alles wat de heren van Oudorp organiseren proberen ze zo veel mogelijk hun netwerk te betrekken om zo de investeringskosten zo laag mogelijk te houden. 
De Onafhankelijke Partij Alkmaar vind het geweldig dat deze mannen al zolang hun tijd en inzet wijden aan zoveel goede doelen en deelt dan ook met genoegen dit gemeende compliment uit. Heren, we zijn trots op jullie. Veel succes met jullie komende initiatieven.

Column