Wooncomplex De Houtrijk

In de maand september 2015 namen enkele bewoners van het wooncomplex De Houtrijk contact op met de Onafhankelijke Partij Alkmaar betreffende parkeerproblemen.
Deze vraag belande bij raadslid Peter Soers.
Het probleem was het volgende: op de hoek van Houtenkade / Juliana van Stolberglaan was er geen kort parkeergelegenheid voor bezoekers, familie, leveranciers en hulpdiensten en voor de bewoners van het Houtrijk welke overigens door oudere Alkmaarders bewoont wordt. Deze oudere bewoners zijn afhankelijk van familie die boodschappen doen, het afleveren van goederen en verzorging komen aanbrengen.
Ook andere hulpdiensten zoals de fysiotherapeut en wijkverpleging konden moeilijk of niet hun auto enigszins in de omgeving parkeren en dat ging weer ten koste van de oudere bewoners.
Na verschillende gesprekken met de ambtenaren van de afdeling verkeer, de bewoners en Peter Soers, is er in maart 2016 tot volle tevredenheid van de bewoners van het Houtrijk 2 x een laad en los plaats aan de van Houtenkade gerealiseerd voor het kort parkeren en afleveren van goederen en diensten. Het heeft enige tijd geduurd maar eind goed al goed.
De Onafhankelijke Partij Alkmaar heeft de oudere Alkmaarders dan ook hoog in het vaandel zitten. OPA altijd dichtbij!

Peter Soers

Column