OPA: vraagtekens over veiligheid Achterdam

De  Onafhankelijke Partij Alkmaar heeft met interesse het afscheidsinterview gelezen met politiechef Jan Keller, waarin hij de aanpak van burgemeester Bruinooge prees rond de veiligheid en gedwongen prostitutie  op de Achterdam.
 
In het verleden heeft de burgemeester samen met de politie en met steun van de gehele gemeenteraad gehandhaafd en het aantal ramen teruggedrongen. OPA is er van overtuigd dat dit beleid heeft bijgedragen aan de veiligheid, vermindering van overlast en het uitbannen van gedwongen prostitutie.
 
Naast de complimenten, meldde de heer Jan Keller ook in zijn interview "Nog steeds denk ik dat er vrouwen zijn die die daar niet vrijwillig zitten”. Hieruit zou je af kunnen leiden dat het resultaat wel goed is maar nog niet optimaal.
 
In de commissievergadering van Bestuur en Middelen van 12 januari as. zal Jan Hoekzema de visie vragen van de burgemeester hierop en wat de gemeente hieraan gaat doen. 
 
Eerder presenteerde OPA al een plan om de ramen op de Achterdam te concentreren waardoor de veiligheid zou kunnen verbeteren.