Maandag 9 november as. Zullen de wethouders, Konijn, van de Ven, Kloos en Nagengast, een scootmobiel tour maken.

U zult zich wel afvragen, waarom we dat georganiseerd hebben?

Wij vinden het noodzakelijk dat wethouders, die toch uiteindelijk de beslissing nemen hoe mindervalide stadbewoners zich kunnen verplaatsten, zelf geen idee hebben hoe het is om je in een scootmobiel (booster) je te verplaatsen.

Daarnaast heeft Alkmaar heel veel fietspaden, maar van dien aard, dat het voor een scootmobiel gebruiker een ware “uitdaging” is om je van A naar B te verplaatsten. Om nog maar te zwijgen over de reacties die je van fietsers, snorfietsers en brommers/scooters krijgt. “Blijf op je helft”, “rij niet zo langzaam” of “schiet eens op”.
Omdat een scootmobiel niet harder dan 15 km per uur kan, (bergafwaarts kun je soms wel 17,5 km halen) op 3 of 4 dikke banden rijdt, (waardoor oneffenheden in het wegdek dubbel zo hard aankomen) en niet over schokdempers beschikt, willen wij nu ons college eens laten ervaren hoe dat is.
Zeker in het kader van het “stoeptegel offensief” is het van belang dat het college de dringende noodzaak hiervan inziet.
Het mag dan zijn dat er komend jaar hard gewerkt gaat worden aan verbetering van  fiets- en voetpaden, maar het is ook heel belangrijk dat ook naar de juiste zaken gekeken wordt. Een fietspad dat te veel afloopt naar de goot, is voor een scootmobiel gebruiker gevaarlijk, ze kiepen dan makkelijk om. Kolken (putten) die te laag liggen in het wegdek werken als een lanceerbasis, rij je daar te hard doorheen, dan vlieg je (bijna) uit je booster.

Wij hebben de firma Welzorg Nederland bv (Dhr. P. Ringe, rayonmanger) bereid gevonden ons te helpen, en 4 scootmobielen ter beschikking te stellen.

Programma;
Om 16.00 uur zullen de medewerkers van Welzorg Nederland B.V u tekst en uitleg geven hoe u de booster moet bedienen. (er zijn worden 4 boosters geleverd, waarvan er 2 speciaal bestemd zijn voor grote mensen) 
Rond 16.20 zullen (gezamenlijk met raadslid Dominique Dubois een tour maken via de Breedstraat, Langestraat, Canadaplein, Kanaalkade, Tesselsebrug, Noorderkade,  via Noordzijde Noorderkade tot aan de Huiswaarderbrug/Muiderwaard. Hier is ons keerpunt. 
Lang het Noord Hollandkanaal rijden we terug via de Ringersbrug, Gedempte Nieuwsloot, Van den Boschstraat, Langestraat, Schoutenstraat, Breedstraat.              

We hopen om 17.00 uur weer terug te zijn in de Breedstraat.

Dominique Dubois
Raadslid
 

Column