‘Meer versoepeling rond AZ wedstrijden’

Onderstaande vragen zijn door raadslid Pascal Schipper aan het Colle van B&W gesteld.

Alkmaar, 10 augustus 2015
 
Geacht College,

De Onafhankelijke Partij Alkmaar was erg blij dat de burgemeester het aandurfde om toch een risico wedstrijd AZ - Ajax door te laten gaan zonder volledige politie- inzet.
Dit is erg goed gegaan en daar wil de OPA de burgemeester en de vrijwilligers van AZ mee feliciteren. De politie-inzet die dan niet meer nodig is kan dan weer goed ingezet worden waarvoor de politie bedoeld is, nl. boeven vangen. Daarnaast is het ook bij de KNVB opgevallen dat het dus wel kan. Nu is de KNVB is van plan om in 6 grotere steden een proef te doen met een soepeler regime rond voetbalwedstrijden. De OPA is erg verbaasd dat Alkmaar na dit succes niet mee is genomen in de proef van de KNVB. Want deze proef juichen wij als partij erg toe en het past goed in de Doe- democratie waar OPA voor staat.
 
Daarom vragen wij het College in het kader van art. 42 RvO het volgende:
 
Bent u het met OPA eens dat het gebleken is dat er minder politie-inzet nodig is bij AZ?  Dit omdat het al jaren het veiligste stadion is. 
Zou u graag met de proef van de KNVB mee willen doen of zelf deze proef willen gaan uitvoeren?

Zo ja, zou u dan nu alvast in gesprek gaan met AZ en haar supporters, om ervoor te zorgen dat er meer mogelijk gemaakt kan worden? 
In afwachting van uw antwoord,
Met vriendelijke groet,
 
 
Pascal Schipper, raadslid Onafhankelijke Partij Alkmaar

Column