Nostalgische bankjes verdienen onderhoud.

De fractie van de Onafhankelijke Partij Alkmaar maakt zich zorgen over de staat van onderhoud van de nostalgische en de traditionele zitbankjes in Alkmaar.

OPA- raadslid Peter Soers constateert dat op veel nostalgische zitbankjes (met gietijzeren staanders en houten deklatten) bijna geen lak meer zit, dat andere bankjes vol vuil en mos zitten ( zie foto ) en dat er bankjes bij zijn waar het houtwerk krom omhoog staat.

Deze bankjes staan op druk bezochte plekken in Alkmaar zoals de Paardenmarkt, Kennermerstraatweg, Ritsevoort, Waagplein, Zevenhuizen,  Voordam, De Dijk, Zijdam, Luttik Oudorp, Baangracht en de Laat.

Peter Soers: ' Ook bij de traditionele zitbankjes (met betonnen staanders en houten deklatten) laat het onderhoud te wensen over en heb ik veel gebreken geconstateerd. De  betonnen staanders zijn verzakt, verveloos en vaak ook vuil.

Deze bankjes staan o.a. bij  de Vest, Bergermeer, lang het Noord-Hollands  kanaal, Oosterhout en Egmondermeer'.

Nu het zonnige weer er hopelijk aan komt en de mensen weer lichtgekleurde kleding dragen zou het mooi zijn als de bankjes gebruikt kunnen worden waar ze voor gemaakt zijn, zonder dat er vlekken of vuil op de kleding komt. De aanblik van de bankjes is nu zeker geen visitekaartje voor de toeristen die Alkmaar bezoeken.

De Onafhankelijke Partij Alkmaar wil dan ook graag dat de bankjes schoongemaakt worden, en weer fris en uitnodigend in de verf staan. Kapotte bankjes moeten gerepareerd of vervangen worden. OPA heeft aan het college gevraagd hier snel mee te beginnen, zodat bezoekers en toeristen meer kunnen genieten van onze mooie stad.


Column