OPA met Jan-Willem de Boer naar Den Haag

OPA met Jan-Willem de Boer naar Den Haag De Onafhankelijke Partij Alkmaar, OPA, dreigt haar naam kwijt te raken nu een andere partij zich onder dezelfde afkorting heeft aangemeld voor de verkiezingen. OPA laat het daar niet bij zitten en heeft al  eerder aangekondigd met een actiecomité naar Den Haag te gaan. OPA wil - met de brief van burgemeester Bruinooge in de hand- minister Plasterk wijzen op een weeffout in de Kieswet. Victor Kloos, politiek leider van OPA: " Het is toch niet redelijk dat een partij die de naam van een ander kaapt er voor zorgt dat de partij met de oudste rechten daar ongelooflijk veel nadeel van ondervindt'.


OPA is blij met de steun van anderen partijen voor het behoud van haar eigen naam.

Jan-Willem de Boer - 20 jaar wethouder  in Heerhugowaard- heeft aan OPA aangeboden hen te helpen richting de minister. " Jan-Willem kwam direct op mij af met de stelling dat hij het volstrekt belachelijk vond en dat hij wel actie wilde voeren" aldus Victor Kloos, die blij is met de steun van De Boer,

De Boer zal een afspraak maken met de minister om samen met de OPA"s uit Alkmaar er voor te zorgen dat de echte OPA kan blijven bestaan.

Column