OPA blijft actie voeren voor behoud OPA in Alkmaar

OPA blijft actie voeren voor behoud OPA in Alkmaar De Onafhankelijke Partij Alkmaar blijft strijdbaar. Ook nu de Raad van State de Kiesraad in het gelijk heeft gesteld  om de naam OPA toe te kennen aan de nieuwe ouderenparttij Ouderen Politiek Actief. Deze is onlangs opgericht, als afsplitsing van Unie 50 plus.  De Onafhankelijke Partij Alkmaar had de procedure gestart om verwarring bij  de kiezer te voorkomen. 

De Onafhankelijke  Partij Alkmaar bestaat al sinds 2000 en zou door deze uitspraak van de Raad van State zich wel eens niet eens meer OPA mogen noemen.
OPA is niet verbaasd over de uitspraak. "Volgens de Kiesraad zijn landelijke partijen belangrijker dan lokale partijen, en wie de oudste rechten heeft speelt voor voor hen geen rol. De uitspraak is volkomen in lijn met de  Haagse politiek om lokale partijen op achterstand te zetten, terwijl dat toch de grootste partijen van Nederland zijn",  aldus Victor Kloos, politiek leider van OPA.
De Onafhankelijke Partij Alkmaar blijft strijdbaar. "Wij zullen in november 2014 bij de gemeenteraadsverkiezingen echt OPA blijven heten: we laten de Alkmaarse kiezers niet in de steek.  We gaan actievoeren, op weg naar minister Plasterk met de brief van onze burgemeester in de hand", aldus Victor Kloos.

Column