OPA wil groter stadsstrand

OPA wil groter stadsstrand Pascal Schipper en Rodney Bieman stellen het College van B&W vragen over het Stadsstrandje.

OPA heeft in zijn verkiezingsprogramma staan dat er een strandje in de stad moet komen.

De OPA was dan ook blij, dat er op 21 December 2011 besloten is door het college van B&W dat de Stichting Talent And Dreams (STAD) het stadsstrand mochten gaan exploiteren. Dit was een mooi gebaar aan jonge enthousiaste ondernemende mensen dat hun ook een kans kunnen krijgen om hun ideeën te laten zien.

Het stadsstrand ‘de Kade’ bestaat nu 2 jaar en is uitgegroeid tot een begrip in Alkmaar. De Onafhankelijke Partij Alkmaar vind dit een heugelijk feit. De OPA krijgt vaak te horen hoe geweldig en mooi het project is. De ondernemers van Alkmaar vinden het een aanwinst voor de stad en zien het strandje graag het stadsstrand meer kan bijdragen aan de ontwikkeling van Overstad.

OPA is daarom dan ook voorstander van dat het stadsstrand meer mogelijkheden krijgt en groter wordt. OPA kan zich ook voorstellen dat het strandje het hele jaar open is, bijvoorbeeld deels " indoor" bij bijvoorbeeld een leegstaand pand. Wij hebben begrepen dat voor dit idee draagvlak bestaat.

Daarom hebben wij de volgende artikel 43 vragen aan het college:

1. Vind het college net als de OPA dat het stadsstrand ‘de Kade’ een grote meerwaarde is voor Alkmaar?
2. Zo ja, zou het college willen kijken of er mogelijkheden zijn om het strand van het stadsstrand ’de Kade’ uit te bereiden?
3. Zo ja, zou het college willen kijken of het mogelijk is om het stadstrand het hele jaar door open te houden op deze mooie plek in Alkmaar?
4. Zo ja, zou het college ook willen overleggen met de Stichting Talent And Dreams of er vanuit hun meer wensen zijn die kunnen leiden tot een nog groter succes van het stadsstrand?

Rodney Bieman, raadslid Onafhankelijke Partij Alkmaar.

Pascal Schipper, fractieassistent Onafhankelijke Partij Alkmaar.

Column