OPA wil SocialSofa's

OPA wil SocialSofa's De Onafhankelijk Partij Alkmaar (OPA) pleit voor SocialSofa’s in de stad. De betonnen banken - gedecoreerd met glasmozaïek - moeten mensen bij elkaar brengen. Een SocialSofa is een massieve betonnen bank. Deze wordt met glasmozaïek versierd door buurtbewoners, scholen of bedrijven.

Als de bank klaar is, kan de hele buurt of wijk ervan genieten. Een bank kan een schoolplein of winkelcentrum opfleuren.

Professionele kunstenaars helpen bij het maken van het ontwerp en begeleiden de decoratie. De betonnen bank zonder mozaïek weegt zo’n 1500 kg. Glasmozaïek is gemakkelijk te verwerken en erg duurzaam. Bovendien is het hufterproof: graffiti en eventuele beschadigingen zijn makkelijk en geheel onzichtbaar te herstellen.

OPA-raadslid en initiatiefneemster Dominique Dubois is enthousiast. “In andere plaatsen - zoals Tilburg - is het al een groot succes. Ook in Alkmaar zien we dat mensen steeds vaker iets voor de buitenruimte in hun wijk of buurt willen doen, tot nu toe vooral in het groen. Met de SocialSofa brengen we ook kunst en cultuur weer een beetje dichter bij de mensen en dat draagt weer bij aan sociale samenhang.”

OPA ziet met de SocialSofa's kansen voor scholen, verenigingen en bedrijven. De partij heeft het college gevraagd dit in Alkmaar mogelijk te maken.


Alkmaar, 25 juli 2013

Column