OPA: succesvol Zomer in de Mare smaakt naar meer

OPA: succesvol Zomer in de Mare smaakt naar meer De Onafhankelijke Partij Alkmaar is blij dat er de afgelopen twee jaar het nodige culturele aanbod in onze stad is bijgekomen. In de binnenstad zien we steeds meer culturele activiteiten en de bestaande activiteiten zoals Kaeskoppenstad, Zomer op het Plein en Cultuurpark de Hout trekken steeds meer mensen.

Vorige jaar is OPA ook haar verkiezingsbelofte nagekomen om de culturele activiteiten in Alkmaar beter te verdelen tussen de binnenstad en Alkmaar-Noord. Voor het eerst was er ook Zomer in de Mare; nog wel kleinschalig maar een groot succes. Volgens OPA-raadslid Dominique Dubois smaakt dat naar meer. “Zou het niet geweldig zijn als Alkmaar- Noord ook een Cultuurpark zou krijgen? Cultuurpark De Rekerhout, met een eigen muzieknis waar muziekminnend Alkmaar Noord van zich kan laten horen en van allerlei optredens kan genieten en waar ook jong talent de kans krijgt. Muziek in verschillende genres, dus voor elk wat wils”.
Volgens OPA is in de Rekerhout vast wel een mooie plek te vinden waar een muzieknis te realiseren is en OPA nodigt de cultuurwethouder dan ook uit om, bijvoorbeeld samen met Stichting BAM, eens te gaan kijken naar een geschikte plek, liefst in de buurt van het winkelcentrum.

De Onafhankelijke Partij Alkmaar gaat deze, en nog een aantal andere suggesties meegeven aan het college tijdens de commissiebehandeling van de evaluatie en herijking van de Cultuurnota. “Onze coalitie heeft 1 miljoen euro extra uitgetrokken voor cultuur. Volgens OPA is het vanzelfsprekend dat daarvan ook een deel bestemd is voor Alkmaar-Noord. Immers: Alkmaar -Noord hoort er ook bij”, aldus Dominique Dubois.


Alkmaar, 18 januari 2013

Column