OPA: lekker schaatsen op natuurschaatsbaan in Schelphoek

OPA: lekker schaatsen op natuurschaatsbaan in Schelphoek Nu de grachten dichtvriezen en de schaatskoorts toeneemt is het ook weer tijd om mooie natuurschaatsbanen in te richten in de stad. De Onafhankelijke Partij Alkmaar ziet hiervoor een prachtkans bij de Turfmarkthaven, in de Schelphoek.

“Elk jaar lekker kunnen schaatsen in Alkmaar op een natuurschaatsbaan, als Koning Winter wil meewerken, dat zou natuurlijk fantastisch zijn”, aldus een enthousiaste Pascal Schipper, fractieassistent bij OPA.
De natuurschaatsbaan in de Schelphoek is eenvoudig te realiseren door het tijdelijk afsluiten van de bruggen. Hierdoor is er minder stroming en kan de natuur makkelijker zijn gang gaan om daar een mooie schaatsbaan te maken.
OPA heeft al contact gehad over dit idee met de eigenaren van de restaurants en de bewoners en de havenmeester. Al deze mensen zijn erg enthousiast. De beide restauranteigenaren van Vito en Babylon hebben al het plan om koek-en-zopietentjes op het terras te zetten en het terras leuk aan te kleden.

“Het zou mooi zijn als de gemeente hier aan mee zou willen werken. De Schelphoek leent zich hier prima voor en hierdoor kunnen we een mooie plek, nog leuker en mooier maken, aldus Pascal Schipper.


Alkmaar, 17 januari 2013

Column